En alerta per la sanitat pública catalana

fotonoticia_campalansLa situació de la nostra sanitat i la vulnerabilitat infantil potser són les dues cares més visibles de la insensible política social duta a terme pel Govern de CiU aquests darrers anys. Gairebé tothom visita hospitals, CUAPs i ambulatoris i comprovem cada dia com són els professionals sanitaris els que estan aguantant una situació límit. Gràcies a tots ells i elles per, davant la manca d’inversió i l’empitjorament de les condicions laborals, continuar fent possible que ens sentim orgullosos de la nostra sanitat pública.

Però estem preocupats. Això mostren les enquestes de valoració de l’acció de Govern i així ho comprovem també els representats polítics als municipis i al Parlament quan el Govern ens nega la informació i incompleix els mandats de l’hemicicle.

No volem que la sanitat pública es descapitalitzi, però la realitat és que els nivells de despesa per càpita en sanitat es situen als que teniem fa 9 anys, i que tenim 1.400M€ menys de pressupost que el 2010. Unes fredes xifres que duen darrere com a conseqüència la pèrdua de drets dels ciutadans, que pateixen dificultats i iniquitats socials i territorials per accedir als serveis sanitaris.

Davant d’aquesta situació, els socialistes i altres forces parlamentàries hem sol·licitat un Ple Monogràfic sobre la situació de la sanitat pública al Parlament. Volem que el Govern doni explicacions sobre l’afebliment deliberat i interessat del pal de paller de la nostra sanitat que és l’Institut Català de la Salut, com també fer i acordar les propostes per revertir l’actual situació de les llistes d’espera, de manca de professionals i de pràctiques poc transparents en la relació amb la sanitat privada.

 

Article publicat a ElFar.cat